Volledig scherm
Oranje viert de goal van Jill Roord tegen Nieuw-Zeeland. © EPA

Oranje bij winst op Kameroen al zeker van laatste 16

Het WK in Frankrijk is voor Oranje pas een wedstrijd oud, maar toch is de ploeg van Sarina Wiegman al dicht bij een plek in de achtste finales. Bij een zege vanmiddag op Kameroen gaat het volgende week donderdag tegen Canada alleen nog om groepswinst. 

In theorie kan Nederland zelfs bij een overwinning vandaag nog als derde in de groep eindigen (als Nieuw-Zeeland van Canada en Kameroen wint en Canada met flinke cijfers van Oranje), maar dan schaart het zich alsnog als een van de beste nummers 3 bij de laatste zestien. In poule B en D kan de nummer 3 niet meer op zes punten komen. 

De winnaar van groep E, waar Nederland deel van uitmaakt, speelt in de volgende ronde tegen de runner-up uit groep D (Engeland, Japan of Argentinië). Indien Oranje als tweede eindigt, wacht een ontmoeting met de runner-up uit groep F (VS, Zweden, Chili of Thailand). De nummer 3 speelt tegen de winnaar van groep D of A (Frankrijk, Noorwegen of Nigeria).

Nederland-Kameroen begint om 15.00 uur en is via ons liveblog te volgen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Panenka.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.