Volledig scherm
Lieke Martens. © ANP

Oranje Leeuwinnen in Eindhoven op jacht naar bezoekersrecord

De Oranje Leeuwinnen hebben al over de 30.000 kaarten verkocht voor hun uitzwaaiwedstrijd van komende zaterdag (aftrap 18.15 uur) tegen Australië in het Philips Stadion in Eindhoven. Daarmee is een record heel dichtbij.

Op 6 april 2018 zaten er in Eindhoven 30.238 fans in het stadion bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noord-Ierland (7-0), het hoogste aantal bij een wedstrijd in eigen land. Via de play-offs plaatste Oranje zich voor het WK waarvoor dit treffen een laatste test is. Dinsdag vertrekken de Oranjeleeuwinnen naar Le Havre, waar een week later Nieuw-Zeeland de eerste tegenstander in groep E is. Nederland treft  op het WK in Frankrijk in de poulefase ook nog Kameroen en Canada.

Het stadion van PSV biedt plaats aan maximaal 35.000 toeschouwers. Online kunnen nog tickets worden aangeschaft en als het niet is uitverkocht dan gaan de kassa's bij het stadion om 16.00 uur open.

Volledig scherm
Een doelpoging van Vivianne Miedema in het Philips Stadion. © Olaf Kraak/ANP

Zijn de Oranje Leeuwinnen de favoriet voor de WK-winst? 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.