Feest bij de Leeuwinnen na de overinning op Japan.
Volledig scherm
PREMIUM
Feest bij de Leeuwinnen na de overinning op Japan. © BSR Agency

Oranje lijkt akelig veel op een toernooiploeg

Tien op een rijDe Oranjevrouwen ontpoppen zich als de ideale toernooiploeg. Of zijn ze dit WK té afhankelijk van meevallers en geluk om aanspraak te maken op de wereldtitel?

Door Tim Reedijk

Tien op een rij. De overwinning op Japan (2-1) was de tiende in de lopende serie overwinningen die Oranje heeft staan op eindtoernooien, te beginnen in de groepsfase van het gewonnen EK van 2017.

De Leeuwinnen lijken sinds de 1-0 winst op Noorwegen op 16 juli 2017, de eerste wedstrijd van de groepsfase van het EK, een doorgewinterde toernooiploeg. Want vergeet niet, ook op het EK werd alles gewonnen maar was het vóór de kwartfinale voetballend allemaal niet bijzonder. Het grote verschil met nu is dat toen de verwachtingen veel minder hooggespannen waren. Oranje groeide in het toernooi, zoals dat zo mooi heet, en werd Europees kampioen.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.