Volledig scherm
Bondscoach Sarina Wiegman. © AP

Oranje traint zonder basiskrachten

De reserves van de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland hebben woensdag in de buurt van Valenciennes op het veld getraind. De elf basiskrachten bleven achter in het spelershotel, waar ze in de sportzaal wat lichte hersteloefeningen deden. Het was de bedoeling dat alle 23 voetbalsters naar het Stade Municipal Saint Amand les Eaux zouden gaan. 

Na de lange busreis vanuit Le Havre naar Valenciennes besloot bondscoach Sarina Wiegman echter dat alleen de twaalf wissels weer mee de bus in moesten richting het 20 minuten verderop gelegen Saint-Amand-les-Eaux.

Jill Roord, de ‘matchwinner’ van dinsdag in Le Havre, meldde zich met een brede grijns op haar gezicht als eerste op het hoofdveld van de Franse vijfdeklasser. De 22-jarige middenveldster bezorgde Oranje als invalster in blessuretijd de winst op Nieuw-Zeeland (1-0). De ploeg van Wiegman gaat nu toewerken naar het duel met Kameroen, zaterdag in het Stade du Hainaut van Valenciennes.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.