Oranje weer op Hollandse bodem

videoNa de verloren WK-finale (2-0) tegen de Verenigde Staten in Lyon is Oranje weer teruggekeerd op Hollandse bodem. 

Iets voor 18.00 uur kwam het vliegtuig aan op Schiphol. Een oranje loper was uitgerold, KNVB-voorzitter Michael van Praag en ministers Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onthaalden de Leeuwinnen. Fans waren er niet, want de selectie kwam aan op een afgesloten deel van het vliegveld.

Hadden ze de VS verslagen, dan zouden ze op dinsdag worden gehuldigd op het Museumplein en rondvaren door de grachten. Maar de selectie liet de KNVB eerder al weten niets te voelen voor een huldiging als ze de finale zouden verliezen. 

De WK-finale trok zondag in Nederland bijna 5,5 miljoen tv-kijkers, opnieuw een kijkcijferrecord voor de voetbalvrouwen. Naar de halve finale tegen Zweden keken er circa 5 miljoen.

Volledig scherm
De aankomst op Schiphol. © ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Minister Bruno Bruins en KNVB-voorzitter Michael van Praag. © ANP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.