Volledig scherm
Kosovare Asllani wordt aan het eind van de verlenging per brancard afgevoerd. © Getty Images

Schade bij Asllani valt mee na dramatische aftocht in halve finale

Het zag er dramatisch uit, de manier waarop Kosovare Asllani in de slotseconden van de verlenging van de halve finale tegen de Oranje Leeuwinnen het strijdtoneel moest verlaten. De Zweedse sterspeler kreeg  een bal in haar gezicht en moest daarna gestabiliseerd worden en per brancard naar de kant.

Waar aanvankelijk gevreesd werd voor een zware kwetsuur, bleek het na onderzoek in het ziekenhuis gelukkig mee te vallen. 

,,In het ziekenhuis zijn meerdere scans uitgevoerd. De voorlopige conclusie luidt dat er geen sprake is van ernstige schade”, liet teamarts Houman Ebrahimi weten aan Zweedse media.

Asllani liet enkele uren na de wedstrijd via social media alweer van zich horen. Met een gebroken hartje op Instagram maakte de spelmaker duidelijk dat het nog wel even gaat duren voordat ze de 1-0-nederlaag tegen Nederland ook mentaal heeft verwerkt.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.