Volledig scherm
© BSR Agency

Succes van Oranje is promotie voor WK 2027

De KNVB betrekt het succes van de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk nadrukkelijk in de lobby om het WK van 2027 binnen te halen. De directie van de bond voert gesprekken met de top van de mondiale federatie FIFA, met als doel over acht jaar het WK te kunnen organiseren. 

Niet alleen het succes van de 'Leeuwinnen' op het veld, maar ook de duizenden Oranjefans die de straten in de Franse steden kleur geven, worden in die gesprekken als promotie gebruikt. ,,Prachtige reclame", aldus Jan Dirk van der Zee, de directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de KNVB.

Na het geslaagde EK van 2017 wil de KNVB nu het WK 2027 naar ons land halen. Minister Bruno Bruins van Sport sprak namens de regering onlangs al zijn steun uit. Bruins was op uitnodiging aanwezig bij de groepswedstrijd van de voetbalsters tegen Canada.

De KNVB nam ook afvaardigingen van enkele grote Nederlandse steden mee naar Frankrijk, om te laten zien wat er komt kijken bij de organisatie van een dergelijk groot toernooi.

Het duurt nog wel enkele jaren voordat de FIFA de organisatie van het WK 2027 gaat toewijzen. Het is zelfs nog niet bekend waar het volgende mondiale toernooi, in 2023, gaat plaatsvinden. Pas begin volgend jaar valt die beslissing.

Bruins zit zondag weer op de tribune, bij de WK-finale van Oranje tegen de Verenigde Staten. Koning Willem-Alexander komt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman ook aanmoedigen in het Parc OL. Onbekend is of hij koningin Máxima en hun drie dochters meeneemt.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van La Panenka:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.