Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Borst. © AD

Team USA is de norm, de rest komt dichterbij, Nederland voorop

ColumnDat Oranje de WK-finale van de Verenigde Staten verloor, was voor columnist Hugo Borst geen verrassing. ,,Technisch moet er een flinke inhaalslag worden gemaakt.‘’

Quote

Ik had dat niet verwacht: meer mensen die naar de Leeuwinnen kijken dan naar Ajax in de Champions League.

Gelukkig werd het geen 5-0 en was het één helft een echte WK-finale. De ettelijke Nederlanders die de Leeuwinnen de afgelopen maand ontdekten en in het hart sloten, konden trots zijn. Tactisch, fysiek en mentaal deed Oranje het de eerste 45 minuten voortreffelijk tegen het van zelfvertrouwen overlopende Team USA - en het geluk bleek nog steeds niet op.

In de tweede helft donderde de Nederlandse vechtmachine in elkaar, en dat was geen schande, dat was te verwachten. Omdat het elftal van Sarina Wiegman amper kansen creëerde was Nederland geen moment dicht bij het goud. Maar tweede van de wereld, plus kwalificatie voor de Olympische Spelen in Japan, en Sari van Veenendaal als de ­bes­te keepster van het toernooi; er is een wereldprestatie geleverd.

In de schaduw van dat aandoenlijke Nederlands elftal gebeurde er de afgelopen weken van alles.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.