Volledig scherm
© AFP

Trump feliciteert voetbalvrouwen: ‘Amerika is trots!’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam gefeliciteerd met hun overwinning in de WK-finale in Frankrijk. 

,,Felicitaties aan het Amerikaanse Vrouwen Voetbalteam voor het winnen van het WK! Geweldig en spannend spel. Amerika is trots op jullie allemaal!”, twitterde Trump zondag.

Niet alle voetbalsters in het team zullen zich hebben verheugd op de gelukwensen van Trump. De Amerikaanse vedette Megan Rapinoe heeft zich eerder geringschattend over Trump uitgelaten. Ze had geroepen niet naar het Witte Huis te gaan voor een huldiging als ‘Team USA’ de wereldtitel prolongeert. De Amerikaanse uitgesproken lesbienne, met haar roze gekleurde haar sowieso al een opvallende verschijning, haalde zich daarmee een boze reactie van Trump op de hals.

De kans is overigens klein dat het tot een uitnodiging van de president komt. Alex Morgan, ook een grote ster in de VS, zei dat de selectie alleen naar het Witte Huis gaat als iedereen mee wil, anders niet.

Bekijk hieronder hoe Amerikaanse voetbalfans de overwinning vierden:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.