Volledig scherm
De Oranje-selectie viert feest. © BSR Agency

Uitblinker Van Veenendaal: Jill praat vaak onzin, nu niet

Late zege OranjeDe twee hoofdrolspelers uit de eerste wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk liggen toevallig op dezelfde hotelkamer. Keeper Sari van Veenendaal voorkwam met twee goede reddingen een doelpunt van Nieuw-Zeeland en invalster Jill Roord bezorgde de ‘Leeuwinnen’ in de blessuretijd de winst (1-0).

Volledig scherm
Sari van Veenendaal met een van haar prachtige reddingen. © BSR Agency

,,Jill is mijn ‘roomie’, je bereidt zulke wedstrijden ook samen met elkaar in de kamer voor’', zei Van Veenendaal in de catacomben van het Stade Océane in Le Havre. ,,Toevallig zei ze vanochtend tegen mij: ik ga scoren, ik voel het. Jill praat wel vaker onzin en dan zeg ik vaak: is goed Jill. Ik hoor haar gewoon aan. Jill is een druktemaker, maar wel op een goede manier. Heel leuk dat het allemaal uitkwam wat ze vanochtend riep. Feest op de kamer? Nou, we gaan zeker gewoon slapen, maar dit is wel iets bijzonders.’’

Zelf hield Van Veenendaal de Nieuw-Zeelandse aanvallers Rosie White en Sarah Gregorius van scoren af. ,,Ik ben niet iemand die zich per se wil onderscheiden. Ik wil zo lang mogelijk de ‘nul’ houden, daar gaat het mij om. Dan maakt het mij niet uit of ik veel of weinig te doen heb. Het waren geen makkelijke ballen, maar ze waren houdbaar, zo bleek’', aldus de aanvoerder van Oranje.

,,Dit was zo’n wedstrijd waarvan we alleen de uitslag moeten onthouden. De eerste wedstrijd op een WK winnen is heel belangrijk. Het maakt nogal een verschil of je met één punt teleurgesteld weggaat of dat je met drie punten in de tas vertrekt. We zijn natuurlijk niet tevreden met hoe alles liep, maar die punten koesteren we.’’

Volledig scherm
Jill Roord viert haar winnende treffer. © REUTERS
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.