Vreugde bij de speelsters van Oranje tegen Chili (7-0) op 9 april in Alkmaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij de speelsters van Oranje tegen Chili (7-0) op 9 april in Alkmaar. © BSR Agency

Uitzwaaiwedstrijd tegen Australië: veel meer dan een feestje

Week tot start WKHartstikke gezellig, zo’n uitzwaaiduel van de Oranje Leeuwinnen, vanavond (18.15 uur) in Eindhoven tegen Australië. Maar de uitkomst is ook best belangrijk. Wordt het WK-vuurtje aangestoken of ontstaan juist de eerste twijfels?

Door Daniël Dwarswaard

Je kunt niet meer om hen heen. Niet bij de supermarkt, waar de hoofden van de Oranje Leeuwinnen je bij binnenkomst toelachen. Niet in de kranten, waar het aftellen richting het WK in Frankrijk is begonnen. Juist in dát licht staat vanavond in het Philips Stadion van PSV een belangrijke wedstrijd op het programma. Oefenen tegen de Australische vrouwen. Hoger op de wereldranglijst dan Oranje (6 om 8) en bekend om hun fysieke kracht en extreme fitheid. En om Sam Kerr, een van bes­te speelsters ter wereld.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.