Valenciennes maakt zich op voor Oranje-invasie

VideoDe Franse stad Valenciennes maakt zich op voor de komst van duizenden Oranjefans. De KNVB heeft ruim 13.500 kaarten verkocht aan Nederlanders voor de tweede groepswedstrijd van de voetbalsters op het WK, tegen Kameroen. Ze verzamelen zaterdagochtend in de fanzone, op het Place d’Armes in het centrum van Valenciennes, en gaan kort na het middaguur lopend naar het 2 kilometer verderop gelegen Stade du Hainaut.

Volledig scherm
Oranjefans in Le Havre, waar de eerste wedstrijd van de Leeuwinnen werd gespeeld. © Arie Kievit

Nog nooit gingen zoveel Oranjefans de ‘Leeuwinnen’ achterna bij een interland in het buitenland. De FIFA had het ook niet beter kunnen inplannen. De wedstrijd tegen Kameroen is op een gunstig tijdstip, zaterdagmiddag om 15.00 uur, en in een stad in het noorden van Frankrijk, vlak over de grens met België, op slechts 3 uur rijden van Utrecht. De KNVB denkt dat wellicht zelfs richting de 20.000 Nederlanders naar Valenciennes komen. Het was namelijk mogelijk om ook buiten de bond om aan kaarten te komen.

Vanaf het KNVB-complex in Zeist vertrekken zaterdagochtend in alle vroegte 24 bussen met zo’n 1000 sponsoren en relaties van de bond naar Valenciennes. Zij sluiten halverwege de Oranjeparade door de stad aan bij de fans die naar het stadion lopen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van La Panenka:

Bij de eerste wedstrijd van de voetbalsters op het WK, dinsdag tegen Nieuw-Zeeland, zaten zo’n 5000 Nederlanders op de tribunes in Le Havre. Velen van hen hadden zo’n 6 uur in de auto gezeten voor de reis naar de kuststad in Normandië. Ze zagen Oranje in de blessuretijd winnen (1-0).

Voor de derde groepswedstrijd, donderdag vanaf 18.00 uur in Reims tegen Canada, heeft de KNVB ruim 6000 kaarten verkocht. Vanuit het midden van ons land is het zo’n 4,5 uur rijden naar Reims.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.