Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle van de Donk bedankt fans die naar de open training op de KNVB Campus zijn gekomen. © Remko Kool/Pro Shots

Van de Donk kijkt uit naar duel met recordaantal toeschouwers: ‘Een groot, vol stadion, echt ge-wel-dig’

Voor waarschijnlijk een recordaantal toeschouwers in eigen land spelen de Oranje Leeuwinnen vanavond in het Philips Stadion. Middenveldster Daniëlle van de Donk hoopt te scoren in het stadion waar ze altijd van droomde.

Ze is snel ontevreden, bekent Daniëlle van de Donk (27). Het gaat dan net over het WK-kwalificatieduel Nederland – Noord-Ierland, de 7-0 van april vorig jaar in het Philips Stadion, die ze niet onder haar meest bijzondere wedstrijden schaart. Ondertussen heeft Oranje zich via play-offs geplaatst voor het eindtoernooi en speelt het vanavond in Eindhoven de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië. ,,Ik hoop hier nu wel een keertje te scoren”, zegt een ontspannen Van de Donk. ,,In het stadion van PSV spelen is altijd een droom van mij geweest. Hoe vaker, hoe beter.”

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.