Volledig scherm
Shanice van de Sanden. © BSR Agency

Van de Sanden: De media zijn in mijn kop gaan zitten dit WK

Het WK werd niet het toernooi van Champions League-winnaar Shanice van de Sanden. De rechtsbuiten vlamde in de uitzwaaiwedstrijd in Eindhoven tegen Australië, maar zag het vuurtje daarna alras doven. De IJsselsteinse baalde ervan, maar had enorme moeite met wat er over haar werd gezegd en geschreven.

Quote

Kop omhoog en doorgaan, dat is het enige wat ik kan doen.

Shanice van de Sanden

,,Dit kon natuurlijk beter, ik denk dat iedereen dat in Nederland wel weet‘. Dus veel hoef ik over mezelf niet te zeggen", keek Van de Sanden terug op de mondiale eindstrijd in Frankrijk, waarin ze geen moment een stempel kon drukken. ,,Het is heel vervelend, maar ik denk ook dat iedere topsporter wel eens een mindere periode heeft. Dat dat precies tijdens dit toernooi is, is natuurlijk ontzettend balen. Ik kan er alleen niets meer aan doen. Kop omhoog en doorgaan.”

De kritiek die Van de Sanden kreeg vond ze pittig. ,,Het was heel zwaar. Ik denk dat de media een beetje in mijn kop zijn gaan zitten dit WK. Daar moet ik aan gaan werken richting een volgend toernooi. Ik volg niet alles wat er in de media over mij verschijnt, maar ik kan er niet omheen. Het is gebeurd. Kop omhoog en doorgaan, dat is het enige wat ik kan doen.”

Volledig scherm
Duel der invallers: Shanice van de Sanden in duel met Christen Press. Beiden vielen in tijdens de WK-finale. © AFP
Volledig scherm
Shanice van de Sanden. © BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.