Volledig scherm
Shanice van de Sanden moest het tegen Zweden voor het eerst dit WK doen met een reserverol. © Getty Images

Van de Sanden geniet van ontvangst: ‘Ben alle toeschouwers zo dankbaar’

Onder een ovationeel applaus van de bijna 50.000 toeschouwers in het stadion van Olympique Lyon betrad Shanice van de Sanden na 70 minuten spelen in de halve finale van het WK alsnog het veld. Het gaf de rechtsbuiten van Oranje vleugels, zo bekende ze na afloop. 

,,Ik ben zo blij dat iedereen in me gelooft. Als je het veld op komt en alle toeschouwers schreeuwen je naam, dan voelt het als thuis", zei Van de Sanden, die speelt voor Lyon en met die club dit seizoen opnieuw de Champions League won, na de winst op Zweden (1-0). ,,Het gaf iets extra's. Ik ben al die mensen heel dankbaar."

Het was zo'n beetje een nationale discussie geworden: Van de Sanden laten staan of moet Lineth Beerensteyn in de basis? Bondscoach Sarina Wiegman gaf de rechtsbuiten van Lyon lang het vertrouwen, maar tegen Zweden mocht Beerensteyn dan toch eindelijk starten. De 'supersub' van de voorgaande wedstrijden was nu vrij onzichtbaar. Juist de ingevallen Van de Sanden voorzag het fletse spel van Oranje weer van wat dynamiek.

,,Kijk toch eens wat je kan bereiken als je heel veel vertrouwen in elkaar hebt. Je hebt alleen maar elkaar nodig, dan kan je gewoon de finale halen op een WK", zegt Van de Sanden, die met haar roze haar, felle lippenstift en oranje schoenen ook de aandacht trok. ,,Dit is gewoon Shanice."

Volledig scherm
Shanice van de Sanden vliegt doelpuntenmaker Jackie Groenen om de nek na de 1-0. © Pim Ras Fotogtrafie
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.