Stefanie van der Gragt
Volledig scherm
Stefanie van der Gragt © BSR Agency

Van der Gragt traint weer mee

Stefanie van der Gragt traint weer met de selectie van de Oranjevrouwen. De verdediger miste de vorige groepswedstrijd tegen Kameroen vanwege een knieblessure. 

Donderdag spelen de Leeuwinnen hun laatste poulewedstrijd tegen Canada. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de achtste finale. Alleen de groepswinst staat nog op het spel voor Nederland, daarvoor voldoet een gelijkspel.

In dat geval reist Oranje door naar Rennes, waar het dan dinsdag in de achtste finales de nummer twee uit groep D treft: Engeland, Japan of misschien zelfs Argentinië. Bij verlies tegen Canada vervolgt de Europees kampioen het WK in Parijs.

Als Oranje verliest, heeft het een dag minder de tijd om zich voor te bereiden op de achtste finales. In dat geval spelen de voetbalsters maandag in het Parc des Princes, de thuishaven van de Franse kampioen Paris Saint-Germain, tegen de nummer twee van groep F: Zweden of de Verenigde Staten.

Bekijk hier de laatste aflevering van La Panenka:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.