Volledig scherm
Kika van Es moet het veld geblesseerd verlaten. © BSR Agency

Van Es heeft breukje in haar hand, consequenties voor WK onduidelijk

Oranje-international Kika van Es heeft een breukje in haar middenhandsbeentje. Dat is geconstateerd nadat ze uitviel tijdens het uitzwaaiduel met Australië en met de teamarts naar het ziekenhuis vertrok. Of, en zo ja, welke consequenties dit heeft voor deelname aan het WK, zullen de komende dagen moeten uitwijzen.

Tijdens de uitzwaaiwedstrijd kwam Van Es al na drie minuten hard in botsing. De Ajacied had veel pijn aan haar pols en kon haar tranen niet bedwingen. Van Es werd dan ook al vroeg in het duel vervangen door Merel van Dongen. 

De rechtsback heeft tien dagen om te herstellen. Op 11 juni staat namelijk de eerste WK-wedstrijd op het programma. Om 15.00 uur speelt Nederland tegen Nieuw-Zeeland. Vier dagen later wordt er gevoetbald tegen Kameroen (ook om 15.00 uur) en de groepsfase wordt op 20 juni om 18.00 uur afgesloten tegen Canada.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.