Van Es keert terug op het trainingsveld, Bloodworth traint apart

Kika van Es is weer terug op het trainingsveld bij de Oranje Leeuwinnen. De vleugelverdediger werd onlangs geopereerd aan haar hand na een val in het uitzwaaiduel met Australië, maar het herstel lijkt de goede kant op te gaan.

,,De operatie is goed gegaan en ik ben hier dus ik voel me goed", zei Van Es onlangs al. ,,De zwelling moet weg en daarom moet ik nu vooral heel goed herstellen en rustig aan doen. Ik hoop aan het einde van de week te kunnen aansluiten om uiteindelijk wedstrijdfit te zijn voor dinsdag. Ik moet duels spelen om te ervaren hoe het voelt", voegde ze daaraan toe.

Die planning bleek een realistische te zijn. Van Es trainde gisteren nog apart van de groep, maar sloot vandaag voorzichtig aan.

Dominique Bloodworth heeft de groepstraining overgeslagen. De verdedigster verscheen wel op het veld van het Stade Jules Ladoumegue, waar honderden schoolkinderen op de tribune zaten, maar ze deed apart van de groep alleen oefeningen met de fysiotherapeute. Bloodworth heeft wat last van een bovenbeen en wil geen risico nemen met het oog op de eerste WK-wedstrijd, dinsdag tegen Nieuw-Zeeland. 

Luister hieronder naar de podcast over de Oranje Leeuwinnen!

Bekijk hier de voorbereiding van de Oranje Leeuwinnen op het WK in Frankrijk.

Volledig scherm
Kika van Es. © BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.