Volledig scherm
PREMIUM
Bondscoach Sarina Wiegman met een deel van haar staf. © BSR Agency

Van Lonneke Robben tot Siepko Luttjeboer, het team achter Oranje

De voetbalsters van Oranje willen morgenavond Japan uitschakelen en de kwartfinale van het WK halen. 23 speelsters moeten daarvoor zorgen. Welk team ondersteunt hen in Frankrijk? Van mental coach tot een eigen kok, verslaggever Daniël Dwarswaard maakte een overzicht van de twintigkoppige staf.

Sarina Wiegman (bondscoach)

Volledig scherm
Bondscoach Sarina Wiegman. © AFP

Negen keer op rij won bondscoach Wiegman de wedstrijden op een eindtoernooi. Eerst het EK van 2017, nu de drie groepswedstrijden op dit WK. Haar contract loopt tot en met de Olympische Spelen van Tokio 2020. Daarvoor plaatst Oranje zich als het dit WK bij de beste drie Europese ploegen eindigt.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.