Volledig scherm
PREMIUM
Robin van Persie en Vivianne Miedema. © Pim Ras Fotografie

Van Persie: Viviannetje is me ruimschoots voorbij

‘Bizar knap’, zo noemt Robin van Persie de prestatie van Vivianne Miedema, die zaterdag op het WK topscorer aller tijden bij de Oranjevrouwen werd. Op 22-jarige leeftijd heeft ze al tien goals meer gemaakt voor de nationale ploeg dan haar idool van vroeger.

Door Sjoerd Mossou

Robin van Persie, topscorer aller tijden van de mannen van Oranje, geniet van de prestaties van Vivianne Miedema. De speelster van Oranje maakte zaterdag haar zestigste goal: een nieuw record. ,,Ik doe met trots een stapje terug op de eeuwige topscorerslijst van Oranje’', zegt Van Persie glimlachend. ,,Want laten we eerlijk zijn: ik sta nu derde, ze is me ruimschoots voorbij. Zoveel goals maken in Oranje, op 22-jarige leeftijd, dat is echt bizar knap.’'

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.