Vivianne Miedema.
Volledig scherm
PREMIUM
Vivianne Miedema. © BSR Agency

Vivianne Miedema: Als ik mijn niveau haal, ga ik het record breken op het WK

Aan de vooravond van het WK is Vivianne Miedema (22) meer dan ooit het middelpunt van de aandacht voor de Leeuwinnen. ,,Ik wil de lijn van een prima seizoen doortrekken.’’

Vivianne Miedema.
Volledig scherm
Vivianne Miedema. © BSR Agency

Door Tim Reedijk

Vivianne Miedema is 22 jaar en toch gaat ze vanaf komende dinsdag op voor alweer haar derde eindtoernooi met Oranje. Haar eerste was het WK van 2015, toen ze als 18-jarig supertalent het symbool werd van een nieuwe generatie, zo vlak na een EK waarin de Oranjevrouwen roemloos ten onder gingen. Voor aanvang van dat WK in 2015 was ze dus al de hoop van de natie dankzij 19 goals in 23 interlands, een productie die ze ‘niet heel slecht’ noemde. Tot scoren kwam ze dat toernooi in Canada echter niet.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.