Dominique Bloodworth.
Volledig scherm
Dominique Bloodworth. © BSR Agency

Voetbalsters trainen met volledige groep

Twee dagen voor de eerste groepswedstrijd op het WK hebben de Nederlandse voetbalsters met een volledige groep getraind. Alle 24 speelsters verschenen vandaag op het veld van het Stade Jules Ladoumègue in Le Havre. Verdedigster Dominique Bloodworth, die twee dagen eerder vanwege lichte bovenbeenklachten nog apart had getraind, deed ook mee.

Kika van Es verscheen eveneens weer op het veld, al draagt de linksback nog steeds een beschermende brace om haar linkeronderarm. Van Es liep vorige week in de gewonnen oefeninterland tegen Australië (3-0) een gebroken middenhandsbeentje op en moest een operatie ondergaan. 

Beluister hieronder de speciale Leeuwinnen-podcast

Bondscoach Sarina Wiegman nam daarom uit voorzorg met Aniek Nouwen een extra speelster mee naar Frankrijk. Wiegman moet uiterlijk morgen beslissen of ze Van Es bij de groep houdt of dat Nouwen haar vervangt in de WK-selectie van 23 vrouwen.

De bondscoach stuurde de aanwezige pers na zo'n 20 minuten weg. Ze wilde in beslotenheid verder trainen. Morgen is de laatste oefensessie voor de WK-opening tegen Nieuw-Zeeland, dinsdagmiddag om 15.00 uur in het Stade Océane van Le Havre.

Volledig scherm
© ANP Graphics
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.