Volledig scherm
De speelsters van Thailand gaan na de wedstrijd tegen Zweden op de foto met fans. © REUTERS

Vreugdetranen bij Thailand na eretreffer tegen Zweden

Een doelpunt op een WK kan veel losmaken, zelfs als je er daarvoor al zeventien tegen hebt gekregen. Thailand zette dinsdag met een 13-0-nederlaag tegen de Verenigde Staten een negatief WK-record neer en keek ook vandaag tegen Zweden vlak voor tijd tegen een forse achterstand aan. Maar toen was daar in blessuretijd een rake uithaal van Kanjana Sungngoen.

De eretreffer leidde tot emotionele taferelen op het veld en vooral op de bank bij Thailand, waar een van de coaches haar tranen de vrije loop liet. Ook na afloop van het met 5-1 verloren duel hadden de Thaise speelsters geen haast om de kleedkamers van de Allianz Riviera in Nice op te zoeken.

,,Iedereen was heel blij dat we tenminste een keer hebben gescoord’’, sprak Kanjana Sungngoen via een tolk. ,,Het hele team is heel blij.’’

,,Het was een moeilijke goal en tegen een geweldig team als Zweden betekende dat zo veel’’, zei coach Nuengrutai Srathongvian. ,,Het betekent dat al onze voorbereiding zich uitbetaalt. We hadden vandaag veel kansen. Deze ene goal maakte ons aan het lachen.’’

Thailand debuteerde vier jaar geleden op een WK en won toen zelfs een wedstrijd (3-2 tegen Ivoorkust). Donderdag biedt het laatste groepsduel met Chili nog een kans om die prestatie te evenaren.

Volledig scherm
Na de wedstrijd tegen Zweden is er nog tijd voor een selfie. © BSR Agency
Volledig scherm
Kanjana Sung-Ngoen redt bij een 4-0-achterstand de eer voor Thailand. © EPA
Volledig scherm
De speelsters en staf van Thailand groeten hun supporters. © AP
Volledig scherm
Een mooi dankgebaar van Thailand richting de fans. © REUTERS
Volledig scherm
Kanjana Sung-Ngoen kan haar geluk niet op naar haar WK-goal. © AP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.