Volledig scherm
© BSR Agency

Vrouwen Nigeria weigeren hotel uit te komen

De speelsters van de nationale ploeg van Nigeria weigeren om hun hotel in Frankrijk te verlaten. De vrouwen zijn het zat dat ze na de uitschakeling op het WK vrouwenvoetbal nog steeds geen bonus hebben gekregen. 

Na de uitschakeling in de achtste finale tegen Duitsland (3-0) hielden ze al een sit-in. Volgens de vrouwen hebben zij over de afgelopen drie jaar van de beloofde 2 miljoen naira (4.900 euro) nog de helft tegoed. 

Volgens Amaju Pinnick, voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, is alles al betaald. Alleen het FIFA-geld voor deelname aan het WK moet nog worden overgemaakt. ,,Maar dat geld wordt pas na het toernooi aan ons overgemaakt”, aldus Pinnick. ,,Ze hebben van speelsters van Kameroen en Frankrijk gehoord dat zij dat geld al wel hebben. Daarom willen zij dat nu ook.” 

In 2016 protesteerde het Nigeriaanse team al bij de nationale voetbalbond over niet betaalde bonussen na het winnen van de Afrika Cup.

Volledig scherm
© AFP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.