Volledig scherm
Alex Morgan poseert met de Zilveren Schoen. Net als Megan Rapinoe scoorde ze dit WK zes keer voor de VS. © AFP

VS breekt eigen WK-record met 26 goals

De Verenigde Staten hebben het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk gewonnen met een doelpuntenrecord. De Amerikaanse voetbalsters scoorden tijdens het wereldkampioenschap in Frankrijk 26 keer.

De VS verbrak het eigen record van 25 doelpunten, gevestigd tijdens het WK van 1991. In 2003 was Duitsland ook 25 keer trefzeker. Beide keren was dat ook goed voor de titel.

De wereldkampioen begon het toernooi met een 13-0-zege op Thailand. Daarna werden in de groepsfase Chili (3-0) en Zweden (2-0) verslagen. In het restant van het toernooi werd het doelpuntentotaal opgevoerd tegen Spanje (2-1), Frankrijk (2-1) en Engeland (2-1). In de finale werd Oranje met 2-0 verslagen.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.