Megan Rapinoe.
Volledig scherm
Megan Rapinoe. © AP

VS-ster Megan Rapinoe huilt vanavond weer

BlogVerslaggevers Tim Reedijk en Daniël Dwarswaard volgen de voetbalsters van Oranje tijdens het WK in Frankrijk. Dagelijks schrijven ze een blog over wat hen opvalt en bezig houdt. Vandaag: de tranen van Megan Rapinoe.

Quote

Je hebt me in je persconfe­ren­tie, schatje!

Megan Rapinoe

Door Daniël Dwarswaard

Als voetbalverslaggever heb ik honderden persconferenties meegemaakt. Nooit eerder zat ik zo op het puntje van mijn stoel als gisteren. Achter de desk zat de Amerikaanse aanvaller Megan Rapinoe, u zult haar vanmiddag tijdens de finale tussen Nederland en de Verenigde Staten vaak in beeld zien. Rapinoe is namelijk een gevaarlijke linksbuiten. Maar Rapinoe is vooral met afstand de meest boeiende speelster van dit WK.

De ophef over het Witte Huis (ze gaat niet, simpel gesteld: ze walgt van president Trump) kennen we nu wel. Maar daar blijft het niet bij. Rapinoe gaat werkelijk overal met geweldige volzinnen op in. De ongelijkheid van prijzengeld tussen mannen en vrouwen? Hop, stevige teksten. Het maakt eigenlijk niet uit: ze heeft overal een pasklaar antwoord op. Tussen neus en lippen door geeft ze FIFA-baas Gianni Infantino nog even een spreekwoordelijk pak op zijn broek (video).

Niet alleen het voetbalveld is haar terrein, ook de desk van de persconferentie. Ze speelt met de verslaggevers. Het is vermakelijk en onderhoudend tegelijkertijd. Alleen het begin al als het brave FIFA-mevrouwtje haar voorstelt. Rapinoe steekt twee armen in de lucht en roept: ,,Je hebt me in je persconferentie, schatje!’’

Ze laveert door de vragen heen. Dan weer met een grapje, dan bloedserieus. Ineens gaat ze juichen als het over ‘haar’ stad Seattle gaat. Een paar minuten later vecht ze tegen de tranen. Ze beschrijft hoe hecht dit Amerikaanse team is. Ze noemt de namen van de talentvolle speelsters en verklaart hoe hard iedereen voor deze finaleplek heeft gevochten.

We gaan het vanmiddag zien. De teamgeest van Amerika, de show, de strijd met Nederland. In het theater van Lyon. Tranen gegarandeerd.

Bekijk hieronder de laatste versie van La Panenka

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.