Oranje-fans Inge, Lisa, Rianne (vlnr). Gehurkt: Nynke.
Volledig scherm
PREMIUM
Oranje-fans Inge, Lisa, Rianne (vlnr). Gehurkt: Nynke. © Arie Kievit

Wakker liggen voor Lieke en de Leeuwinnen

ReportageZe komen voor Shanice, ze komen voor Vivianne, maar ze komen bovenal voor Lieke. De eerste supporters zijn neergestreken in het Franse Le Havre, waar de Leeuwinnen vandaag voor het eerst in actie komen. En dat lekkende tentje? Dat hebben de fans er wel voor over.

Na de zoveelste wolkbreuk middenin de nacht hoorden vriendinnen Nynke (18), Inge (18), Lisa (17) en Rianne (18) het onheilspellend druppen en toen het druppen niet ophield, waren de luchtbedden glibberig en zeiknat. Neen, een glamping-ervaring was het niet, op camping Le Grand Hameau in de buurt van Le Havre, in het tentje dat ze van Rianne’s ouders leenden. Rianne, droog: ,,Ons stokbrood hebben we vanochtend maar in de auto opgegeten.’'

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.