Kameroen protesteert bij arbiter Qin Liang.
Volledig scherm
Kameroen protesteert bij arbiter Qin Liang. © BSR Agency

Wangedrag Kameroen onder de loep

De Afrikaanse voetbalbond CAF is een onderzoek gestart na het wangedrag van enkele speelsters van Kameroen gisteren tijdens de verloren achtste finale op de WK tegen Engeland (0-3).

,,We blijven trots op de Afrikaanse teams die mee hebben gedaan aan het WK, maar de wedstrijd tussen Engeland en Kameroen geeft een slecht beeld van het Afrikaanse vrouwenvoetbal en het gehele Afrikaanse voetbal", schrijft Isha Johansen, de voorzitter van het vrouwenvoetbalcomité van de CAF, maandag in een verklaring.

Kameroen.
Volledig scherm
Kameroen. © REUTERS

Speelsters van Kameroen protesteerden heftig bij de scheidsrechter en weigerden uit protest zelfs minutenlang verder te spelen. Verdedigster Augustine Ejangue spuugde ook richting haar tegenstandster Toni Duggan.

Bondscoach Phil Neville van het Engelse vrouwenteam was zondag al verbijsterd over het verhitte gedrag van de tegenstander. ,,Ik ben volledig en compleet beschaamd'', liet de oud-international weten. ,,Ik heb niet kunnen genieten van de wedstrijd en mijn speelsters evenmin. We zijn alleen maar blij dat we de kwartfinales hebben gehaald, meer niet. Ik heb dit soort taferelen nog nooit gezien op een voetbalveld. Ik ben trots op de manier waarop wij deze wedstrijd zijn doorgekomen'', verzuchtte hij.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.