Wiegman blij en opgelucht: ‘Door het oog van de naald gekropen’

Sarina Wiegman is bezig aan een ongekende succesreeks als bondscoach van Oranje. Na de zes gewonnen wedstrijd op het EK 2017 in eigen land won haar team vanavond op het WK in Frankrijk ook voor de vierde keer op rij. Tegen Japan moest Oranje echter heel diep gaan, want de winnende 2-1 van Lieke Martens (uit een strafschop) viel pas in de 90ste minuut.

Volledig scherm
Sarina Wiegman, bondscoach van Oranje. © BSR Agency

,,Ja, dat van die tien wedstrijden wist ik wel, natuurlijk,” begon Sarina Wiegman tegenover de NOS. ,,Of ik nu kritisch moet zijn over ons spel? Dat doen de spelers zelf ook wel en de komende dagen gaan we weer analyseren wat er beter moet en beter kan, maar nu zijn we vooral heel erg blij en opgelucht.”

Wiegman zag ook dat Japan in de tweede helft veel kansen kreeg, maar keepster Sari van Veenendaal hield Oranje knap op de been met enkele reddingen. ,,Ja, we zijn duidelijk door het oog van de naald gekropen. Japan speelde enorm goed en is naar mijn mening de best voetballende ploeg van de wereld, maar ze missen voorin wel iemand die de kansen afmaakt. Wij krijgen bijna altijd wel een kans en we hebben spelers voorin die dan kunnen scoren. Dat bleek vanavond wel weer.” 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.