Wiegman krijgt standbeeld in KNVB-tuin

De succesvolle bondscoach Sarina Wiegman krijgt als eerste vrouw een beeld in de beeldentuin op de campus van de KNVB in Zeist. De trainster (49), die de Nederlandse voetbalsters naar WK-zilver leidde, wordt toegevoegd aan de tuin waar al beelden te vinden zijn van onder anderen Willem van Hanegem, Rinus Michels en Johan Cruijff.

,,Sarina is naast een hele succesvolle trainer ook, en vooral, een heel inspirerend mens", loofde Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal van de KNVB, de coach bij een afsluitende bijeenkomst van de Oranjevrouwen in Zeist. ,,Sarina is niet alleen een inspiratie voor haar speelsters en de staf, maar ook voor de KNVB."

Het beeld moet nog gemaakt worden en het is nog onbekend per wanneer de sculptuur te bewonderen is op de campus.

In de beeldentuin staan op dit moment beeltenissen van het Oranje-elftal van de Eeuw, gekozen door Johan Cruijff, met als trainer Rinus Michels. Ook staat er een beeld van Dennis Bergkamp. Hij werd op verzoek van onder meer oud-internationals opgenomen in de KNVB-tuin.

Bekijk hier de aflevering van La Panenka over Sarina Wiegman:

Volledig scherm
Sarina Wiegman © Getty Images
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.