Wiegman: We liggen heel erg onder een vergrootglas

La PanenkaSarina Wiegman was enorm trots op haar Leeuwinnen na de zege op Canada (2-1) en de groepswinst. ,,Dit was weer beter dan de eerste twee duels. We hebben ons opgetrokken aan de nummer 5 van de wereld. En mooi dat Lineth bij het winnende doelpunt het duveltje uit het doosje was.”

Met de maximale score van negen punten uit drie duels mogen de Nederlandse voetbalsters na de groepsfase van het WK pronken met een prachtig tussenrapport. ,,Ik ben heel trots op de groep’', zei bondscoach Sarina Wiegman.

Quote

Uiteinde­lijk was dit weer een teampresta­tie.

Sarina Wiegman

De voorgaande wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland (1-0) en Kameroen (3-1) leverden Oranje weliswaar twee zeges op, maar ook heel wat kritiek op het veelal matige spel. ,,We liggen heel erg onder een vergrootglas. Na het winnen van het EK zijn we al twee jaar heel zichtbaar. Dit toernooi is zo groot, dat iedereen er ook wat van vindt’', aldus Wiegman. ,,Hoe je het ook wendt of keert, dat is nieuw voor ons. Dat is moeilijk, maar we moeten daarmee leren omgaan. Het is niet zo dat we per se mensen de mond willen snoeren. We willen dat mensen vrolijk worden van ons spel. En bovenal willen we winnen. Gelukkig is dat weer gelukt.’’

Weer zorgde een invalster voor de beslissing, dit keer Lineth Beerensteyn. ,,Lineth viel weer goed in. Ze kwam gelijk als een duveltje uit een doosje voor haar tegenstander en tikte de bal in. Ik ben blij dat ik zo kan wisselen en spelers met kwaliteit kan inbrengen’', zei Wiegman. ,,Maar uiteindelijk was dit weer een teamprestatie. Deze wedstrijd tegen een topland als Canada, uit de top vijf van de wereld, bevestigt dat we op de goede weg zijn.’’

Volledig scherm
Sarina Wiegman. © AFP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.