Volledig scherm
Marleen Wissink. © Reinier van Willigen

Wissink hoofdscout Oranje Leeuwinnen bij WK in Frankrijk

Voormalig recordinternational Marleen Wissink is tijdens het WK komende maand in Frankrijk hoofdscout van de Nederlandse voetbalsters. Wissink, die tijdens haar actieve carrière 141 keer uitkwam voor Oranje, stuurt tijdens de eindronde het achtkoppige scoutingsteam van Nederland aan.

De 49-jarige Wissink speelde ruim tien jaar in de Bundesliga bij 1. FFC Frankfurt. Met die club werd ze vijf keer landskampioen en won ze vijf keer de Duitse beker. In 2002 en 2006 was Wissink met haar ploeg bovendien de sterkste in de Women’s Champions League.

Het scoutingsteam van Wissink telt in de personen van Renée Slegers (55 interlands), Nangila van Eyck (34 interlands) en Janneke Bijl (4 interlands) nog drie ex-internationals. Carina Bakhuis, ex-trainer van eredivisonist PEC Zwolle, Maria van Kortenhof (KNVB-coach speelsters onder 15), Maarten Stekelenburg (KNVB-coach jongens onder 19), Arend Regeer (voormalig hoofdtrainer ADO Den Haag vrouwen) en Joël Titaley (KNVB Academie) completeren het scoutingsteam. Iedere scout zal de analyse van de duels in een bepaalde WK-speelstad voor zijn/haar rekening nemen.

Nederland speelt in de groepsfase van het WK tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.