Volledig scherm
Oranje viert de 1-0 van Vivianne Miedema tegen Kameroen. © BSR Agency

Zo gaan we naar de finale

Begin deze week vroegen we ons nog af of het voor Oranje misschien verstandiger was om vanavond te verliezen van Canada. Nee dus! Als groepswinnaar zijn de Leeuwinnen in het vervolg van het WK beter af. Deze site stippelt de route naar de finale alvast uit.

Achtste finales:

Nederland heeft vanavond tegen Canada aan een puntje genoeg om groepswinnaar te worden. In dat geval is Japan in Rennes de tegenstander in de achtste finales. Dat land was vier jaar geleden nog met 2-1 te sterk voor de Leeuwinnen in de eerste knock-outfase van het WK. Maar het beste is er wel af bij de wereldkampioen van 2011, zo blijkt dit toernooi.

Kwartfinales:

Bij winst op Japan speelt Nederland waarschijnlijk tegen Italië. Geen makkie, maar altijd beter dan tegen de Verenigde Staten of Frankrijk. Die twee topfavorieten treffen elkaar normaal gesproken in de kwartfinale. Oranje speelt als winnaar van Groep E bovendien een thuiswedstrijd. In Valenciennes kan de ploeg van Sarina Wiegman rekenen op de steun van tienduizenden fans.

Halve finales:

Ook in de halve finales ontloopt Oranje Frankrijk en de Verenigde Staten. Eén van die twee landen is namelijk al naar huis (zie kwartfinales) en de ander zit niet in onze helft van het toernooischema. Duitsland of Zweden is naar alle waarschijnlijkheid de laatste hindernis op weg naar de finale.

Finale:

Wie we het beste kunnen treffen in de eindstrijd? Tsja, Amerika is regerend wereldkampioen en de nummer 1 van de FIFA Ranking. Maar Frankrijk speelt thuis en vraag maar aan de Oranje-mannen wat dat betekent. Nederland verloor in 1974 en 1978 de WK-finale van het gastland en recent ging het ook weer mis in de finale van de Nations League tegen Portugal. De Leeuwinnen zijn hoe dan ook de underdog dus wat hebben ze eigenlijk te verliezen?

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.