Volledig scherm
© BSR Agency

Zou Mbappé echt naar de Leeuwinnen kijken?

BlogVerslaggevers Tim Reedijk en Daniël Dwarswaard volgen de voetbalsters van Oranje tijdens het WK in Frankrijk. Dagelijks schrijven ze een blog over wat hen opvalt en bezig houdt. Vandaag: de steuntweet van Kylian Mbappé.

Door Daniël Dwarswaard

Veel speelsters van Oranje houden van zingen. Dat is eigenlijk altijd wel zo geweest. Sherida Spitse schijnt de deejay van de groep te zijn. Nors en woest op het veld, polonaise daar buiten. Gangmaker ook wel, al moet je dan wel van het Nederlandse levenslied houden. John de Bever is een geliefd zanger binnen de selectie, net als Jan Smit.

Je hebt natuurlijk nog het liedje van Claudia de Breij dat vrolijk wordt meegezongen door de speelsters. We hebben de vrolijke taferelen al vaker gezien vanuit de eetzaal in het hotel. Maar toen was daar ineens een nieuwe variant. Vanuit een enorme gettoblaster klonk een nummer over de Franse topvoetballer Kylian Mbappé, een wonder op voetbalschoenen. De hoop van het Franse voetbal. Ik moet zeggen, het is een aanstekelijk deuntje.

Voor het social mediateam van de Leeuwinnen een mooie aanleiding om het staaltje teambuilding te delen op Twitter. In de lift van het hotel lekker knus blèren. En ja hoor, via het wereldwijde web kwamen de wiegende heupen ook bij de stervoetballer zelf terecht. U raadt het al. De speler van PSG vond het prachtig. Althans, dat denken we. Hij twitterde er vrolijk op los. Een felicitatie en een succeswens. Maar ja, twittert hij zelf wel? Lijkt me niet. Daar nemen voetballers tegenwoordig experts voor in dienst. Ik heb me zelfs laten vertellen dat Gary Lineker (gevat en scherp op Twitter) zijn tekstjes niet zelf bedenkt. Of zou Kylian morgenmiddag echt lekker voor de buis zitten? Ik hoop het wel, maar ik denk het niet.

Bekijk hier de aflevering van La Panenka: ‘Zelfs Mbappe is voor Oranje’

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.