Volledig scherm
© REUTERS

Zweden begint WK met zege op Chili

De Zweedse voetbalsters zijn het WK in Frankrijk begonnen met een nipte zege op Chili. De Zuid-Amerikaanse WK-debutant hield lang stand maar na een onderbreking vanwege hevig onweer scoorde Zweden alsnog, 2-0. Kosovare Asllani (83ste minuut) en Madelen Janogy (blessuretijd) maakten de doelpunten.

In Rennes was de Chileense doelvrouw Christiane Endler de uitblinkster. De keepster van Paris Saint-Germain hield lang haar doel schoon met fraaie reddingen. Na 17 Zweedse doelpogingen stond het in de 72ste minuut nog steeds 0-0 toen bliksem en donder de arbitrage deden besluiten de wedstrijd te staken.

Na een kleine drie kwartier werd de wedstrijd hervat en was de twintigste poging ook Endler te machtig. In de slotfase scoorde Janogy nog na een fraaie solo.

In dezelfde groep F spelen wereldkampioen Verenigde Staten en Thailand dinsdagavond nog tegen elkaar.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.