Volledig scherm
Lina Hurtig maakt de 4-0 voor Zweden. © AP

Zweden verder na ‘magere’ 5-1 overwinning op Thailand

Vijf dagen na de verpletterende 13-0 tegen de Verenigde Staten heeft Thailand in de tweede groepswedstrijd op het WK, tegen Zweden, een eervollere nederlaag geleden. De Scandinavische vrouwen versloegen Thailand met ‘slechts’ 5-1 en bereikten daarmee de achtste finales.

In Nice scoorden Linda Sembrant, Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö, Lina Hurtig en Elin Rubensson (strafschop) namens Zweden. Kanjana Sungngoen deed bij een 4-0 achterstand iets terug en die treffer werd uitgebreid gevierd door de Thaise vrouwen. 

Thailand vreesde aanvankelijk op hetzelfde scenario als tegen de Verenigde Staten, toen de grootste nederlaag werd geleden in de WK-historie. Net als dinsdag stond het tegen Zweden 3-0 na 45 minuten. In de tweede helft was de verdedigende organisatie van Thailand beter in orde, waardoor een nieuwe monsternederlaag uitbleef. In blessuretijd liet Sungnhoen Thailand nog juichen door te scoren.

Eerder won Zweden in groep F met 2-0 van Chili. Het Zuid-Amerikaanse land neemt het zondag nog op tegen wereldkampioen VS. De laatste speeldag in groep F is donderdagavond.

Bekijk hier de uitzending van La Panenka over het WK vrouwenvoetbal.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.