Volledig scherm
PREMIUM
De IJsselbrug leidt naar het historische centrum van Montfoort, een van de toeristische plekjes van dit stadje. © Marnix Schmidt

Montfoort wil meer toeristen trekken, maar hoeveel er nu jaarlijks het stadje bezoeken is onduidelijk

Meer (buitenlandse) toeristen moeten Montfoort ontdekken. Maar hoe doe je dat? Door  (weekend)arrangementen aan te gaan bieden, in de Hollandse IJssel een steiger voor sloepen aan te leggen en door te stimuleren dat horecapersoneel meer talen spreekt.

Al deze voornemens staan in het plan ‘Welkom binnen de poorten van Montfoort’, dat de gemeente heeft gepresenteerd. Montfoort houdt niet bij hoeveel toeristen er nu jaarlijks naar het IJsselstadje komen. Ze heeft de indruk dat de regio wel steeds populairder wordt bij dagjesmensen. Van deze groeiende populariteit wil het stadje meeprofiteren, aldus een woordvoerder. 

  1. ‘De een zijn dood, is de ander zijn afwerkplek’
    PREMIUM
    column

    ‘De een zijn dood, is de ander zijn afwerkplek’

    Bij Woerdense jongeren denk je toch al gauw aan brave snuiten. Stoere jongens van het Kalsbeek die rookbommetjes bij zich hebben. Minkers die met z’n allen in de rij van de Jumbo gaan staan voor energiedrank en hotelcake. Beetje belletje lellen, beetje grinniken in het Westdampark. Na een avondje Arie een beetje kotsen in de singel aan de Oostdam, wat schreeuwen op het Kerkplein en daarna zoet terug naar hun veilige bedjes.

Utrecht