Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Justin Egberts staat dag en nacht paraat. © Rianne den Balvert

Nieuwsjager Justin Egberts gaat van ongeluk naar brand: ‘Als het moet, kan ik helpen’

Ongevallen, branden en demonstraties. Wanneer de pieper van persfotograaf Justin Egberts (21) uit Woerden afgaat, gaat hij op zijn fiets zo snel mogelijk naar de plek van het incident om het werk van de hulpdiensten in beeld te brengen. Ook midden in de nacht. ,,Het werk van een 112-fotograaf stopt nooit.”

Op 14-jarige leeftijd raakte Justin besmet met het ‘nieuwsvirus’. Hij mocht toen voor het eerst op pad om een ongeluk op beeld vast te leggen. ,,Een aanrijding in Linschoten”, herinnert de Woerdenaar zich nog goed. Inmiddels is de hobby uitgegroeid tot een serieuze baan. De 112-paparazzo is zijn eigen bedrijf gestart en levert items aan verschillende media, waaronder AD Groene Hart.

  1. ‘De een zijn dood, is de ander zijn afwerkplek’
    PREMIUM
    column

    ‘De een zijn dood, is de ander zijn afwerkplek’

    Bij Woerdense jongeren denk je toch al gauw aan brave snuiten. Stoere jongens van het Kalsbeek die rookbommetjes bij zich hebben. Minkers die met z’n allen in de rij van de Jumbo gaan staan voor energiedrank en hotelcake. Beetje belletje lellen, beetje grinniken in het Westdampark. Na een avondje Arie een beetje kotsen in de singel aan de Oostdam, wat schreeuwen op het Kerkplein en daarna zoet terug naar hun veilige bedjes.

Utrecht