Volledig scherm
Meerdere voertuigen maken klap op A12 bij Woerden © 112mediautrecht

16 voertuigen betrokken bij ongeluk op A12 bij Woerden: weg na uren weer vrij

updateOp de A12 is in de richting van Utrecht bij Woerden vanmiddag een ongeluk gebeurd, waarbij 16 voertuigen zijn betrokken. Dat meldt Rijkswaterstaat. Alle voertuigen moesten worden geborgen, waarbij eentje zelfs was gekanteld. Ook het puin op het wegdek moest worden opgeruimd. Inmiddels is dat gebeurd en zijn alle rijstroken weer open. 

Door het ongeluk werden meerdere rijstroken afgesloten. Weggebruikers liepen hierdoor flinke vertraging op. 

De kettingbotsing gebeurde tussen Harmelen en Woerden, rond 16.00 uur, waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. Volgens de politie gaat het om twee tot vier personen. Vier ambulances zijn opgeroepen na de melding, die de slachtoffers hebben vervoerd naar het ziekenhuis. 

Door het ongeluk loopt overal de file op, zoals bij Bodegraven, meldt Rijkswaterstaat. De voertuigen moesten worden geborgen. Ook lag de weg vol met brokstukken. Hoe de klap precies is ontstaan, is niet bekend.

Drukke spits

De ANWB spreekt van een erg drukke avondspits, met in totaal 550 kilometer file. Hier en daar lopen automobilisten zomaar een uur vertraging op. ,,We merken de afgelopen dagen dat het alweer drukker wordt, maar deze spits steekt er wel met kop en schouders bovenuit. Er zijn veel ongelukken en autobranden geweest’’, zegt een woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Woerden