Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

38 woningen op en rond tennispark in Zegveld

Op en rond het tennispark bij De Haak in Zegveld verrijzen 38 woningen. Tennisvereniging Miland verhuist naar een nieuw complex aan de Milandweg, naast de velden van sv Siveo.

De gemeente Woerden en Bolton Ontwikkeling BV hebben hierover overeenstemming bereikt. De werkzaamheden voor verplaatsing van de tennisbanen kunnen in de winter 2019 beginnen. De voorbereidingen voor de realisatie van de woningen zijn over een jaar. De oplevering van de woningen verwachten de gemeente en Bolton in 2021.

Het plan bestaat uit een mix van diverse soorten koopwoningen. Zeven woningen vallen in de categorie ‘sociaal’ en er komen vijf seniorenwoningen. Dit past binnen de woonvisie Zegveld Woont. De aanleg van een wandelpad en ‘overtuinen’ (private eilanden) zorgt voor een passende overgang tussen het open landschap en de nieuwe bebouwing, aldus de gemenete. Ook zijn de historische lijnen van het slagenlandschap behouden.

Dorpsommetje

Verder wordt een deel van het dorpsommetje aangelegd vanaf het nieuwe tenniscomplex tot aan het terrein van het kaaspakhuis aan de Hoofdweg. Zodra het terrein van het kaaspakhuis wordt herontwikkeld tot woningbouw, kan het ommetje doorgetrokken worden naar de Hoofdweg. Daarmee ontstaat dan een doorgaande verbinding met het Zwarte Pad, zegt de gemeente. Bij de inrichting van de openbare ruimte is rekening gehouden met de toegankelijkheid. Om zettingen in de openbare ruimte in de toekomst tegen te gaan, wordt een belangrijk deel van het veen wordt vervangen door zand en klei.

Wethouder Tymon de Weger: ,,Het project heeft een lange aanloop gekend. Het funderingsvraagstuk, verplaatsing van de tennisvereniging, financiële haalbaarheid, het was voor alle betrokkenen een hele puzzel.’’
Donderdag 16 mei is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst over de plannen in de Milandhof.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden