Aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten in het Groene Hart op 6 april.
Volledig scherm
Aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten in het Groene Hart op 6 april. © Hans van Kralingen

Aantal coronapatiënten Groene Hart in ziekenhuizen boven de 200

Het aantal regionale coronapatiënten dat is het ziekenhuis verblijft, is in een dag gestegen met dertien. In totaal verblijven er nu 220 inwoners van het Groene Hart in het ziekenhuis vanwege het virus.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM van vanmiddag. De stijging doet zich in negen van de twaalf gemeenten in de regio voor. Alleen in Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Montfoort is het aantal patiënten stabiel gebleven. De Ronde Venen zag met een toename van drie de hoogste stijging.

Alphen heeft met 40 de meeste coronapatiënten in het ziekenhuis, Bodegraven-Reeuwijk en Kaag en Braassem met elk 5 de minste. Oudewater zit met 20 in de ‘middenmoot’.

Het aantal coronapatiënten dat in ziekenhuizen verblijft
Volledig scherm
Het aantal coronapatiënten dat in ziekenhuizen verblijft © RIVM/AD Groene Hart
  1. Vanavond demonstreren tegen racisme? ‘Blijf thuis als je niet uit Utrecht komt’
    PREMIUM

    Vanavond demonstre­ren tegen racisme? ‘Blijf thuis als je niet uit Utrecht komt’

    Om te zorgen dat de honderden demonstranten die vrijdagavond tijdens het anti-racisme protest op het Jaarbeursplein in Utrecht zich aan de 1,5 meter afstand houden, worden er kruisjes op de grond gezet. De organisatie wil voorkomen dat de demonstratie vanwege de drukte vroegtijdig moet worden afgeblazen en roept op ‘om niet te komen als je niet in Utrecht woont'. ,,Onze boodschap mag niet vanwege de drukte verloren gaan.”

In samenwerking met indebuurt Woerden