Volledig scherm
Caithlyn Nap had in november samen met haar moeder Kyra een meet-and-greet bij De Pompier met Onnedi. © Rianne den Balvert

Aantal wensen voor Kerstwens Woerden bijna verdubbeld in 2019

150 wensen zijn de afgelopen tijd ingediend voor de jaarlijkse actie Kerstwens Woerden. Dat is bijna twee keer zoveel als in 2018.

De wensen variëren van een fijn boeket voor een attente buurvrouw tot een pakket ledlampen voor alle mensen bij de Voedselbank.

Niet alle wensen kunnen worden vervuld, zegt de kerstwenscommissie van Woerdense ondernemers en Samen voor Woerden, die met wethouder Tymon de Weger alle wensen doorneemt. Waar mogelijk gaat de commissie op zoek naar passende alternatieven als wensen te specifiek of te kostbaar zijn. De indieners horen voor komende zaterdag als dat geldt voor hun wens. Wie helemaal niets hoort, is dit jaar buiten de boot gevallen.

Een van de wensen uit de kerstperiode van 2018 die werd vervuld, was die van de 9-jarige Caithlyn Hagen, afgelopen november. Terwijl ze met haar moeder nietsvermoedend in café De Pompier zat, stapte vlogster OnneDi binnen. Samen babbelden ze een uur en bladerden ze door het nieuwe boek van de vlogster, vol tips aan kinderen om mooie knutsels te maken.

Komende decembermaand is er opnieuw een kerstwensenactie.

In samenwerking met indebuurt Woerden