Volledig scherm
De N201 bij Vinkeveen, gezien vanaf het viaduct van de A2, waarop wethouter Anco Goldhoorn van gemeente De Ronde Venen uitkijkt. © Archieffoto Marlies Wessels

Advies over aanpassing van N201 moet er over twee maanden zijn

De provincie Utrecht komt halverwege december met een voorstel over de aanpak van de drukke N201 tussen Hilversum en Amstelhoek. Ze komt met twee varianten, waaruit Provinciale Staten kunnen kiezen.

De N201 is al jaren een knelpunt. Dagelijks staan er lange files. Een manier om dit probleem op te lossen, is (een deel van) deze provinciale weg te verbreden. Niet iedereen is hier voor. De vrees is dat de weg verandert in een nieuwe snelweg naar Amsterdam.

De provincie laat momenteel vier varianten verder uitwerken. Hiervan blijven er twee over, die halverwege december worden gepresenteerd.

Verkeerslichten

Bij het overleg over de N201 zijn de gemeenten Uithoorn, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Wijdemeren, Hilversum en de provincies Utrecht en Zuid-Holland en Rijkswaterstaat betrokken.

De provincie heeft als wegbeheerder van de N201 al een proef gedaan om het verkeer beter te laten doorstromen. Hierbij stonden op elf kruispunten tussen Uithoorn en Vreeland ‘intelligente’ verkeerslichten. Deze proef wees uit dat die in beide richtingen de vertraging in de ochtendspits met 15 en in de avondspits met 25 procent vermindert. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden