Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Afspraak over huurachterstand, maar voor de zekerheid toch een vonnis

,,Dit is echt de laatste keer dat we hier zijn.” Dat zei de eigenaar van het verhuurbedrijf Mijdrecht II gisteren tegen de kantonrechter in Utrecht. Zijn bedrijft verhuurt een ruimte aan de Industrieweg in Mijdrecht aan Kuchenwelt Ronde Venen, dat een huurachterstand heeft. Dit is al de derde rechtszaak dit jaar, zei de rechter. Toch had de verhuurder nog genoeg vertrouwen om niet direct ontruiming te eisen.

Er is dit jaar al een uitspraak van een rechter geweest. Daarna heeft de huurder een deel betaald. De afgelopen maanden is de huurachterstand echter weer opgelopen. Na een gesprek is de verhuurder tot de conclusie gekomen dat de huurder van goede wil is. Diens bedrijf, een prijsstunter op de keukenmarkt, is zo gegroeid dat het de eigenaar boven het hoofd is gegroeid.

De huurder heeft beloofd dat hij een jaar lang elke twee weken een deel betaalt. En hij betaalt alle boetes en juridische kosten. De advocaat van de verhuurder vroeg voor de zekerheid ook een vonnis. Als de huurder de afspraken niet nakomt, is er een vonnis waarin alles direct kan worden opgeëist. Dat wordt op 30 november uitgesproken.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden