Meijndert en Nicole van Breenen zitten voor hun huis, terras De Reehorst, een biertje te drinken. ,,We zijn er nog niet op aangesproken, maar worden wel bekeken door mensen die voorbijkomen’’, zegt van Breenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Meijndert en Nicole van Breenen zitten voor hun huis, terras De Reehorst, een biertje te drinken. ,,We zijn er nog niet op aangesproken, maar worden wel bekeken door mensen die voorbijkomen’’, zegt van Breenen. © Rianne den Balvert

Als caféhouder op je eigen terras zitten: mag dat?

De Woerdense Kroegbaas Erik Thuis zat zondag op zijn terras van de zon te genieten, toen hij door handhavers werd weggestuurd. Thuis is verbaasd over de maatregel. ,,Het is mijn voortuin en ik voldeed aan alle voorschriften.” Maar mag je als caféhouder op je eigen terras zitten, of niet?

Je bent kroegbaas, woont boven je café, hebt je zaak al drie weken dicht en de zon schijnt. Dan ga je even lekker op je terras van het zonnetje genieten. Althans, dat dacht Erik Thuis (45) van café Victoria aan de Stationsweg in Woerden. Iemand die voorbij reed en Thuis zag zitten, meldde dit bij de politie. 

In samenwerking met indebuurt Woerden