Het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam heeft ook tenten in gebruik.
Volledig scherm
Het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam heeft ook tenten in gebruik. © Roel Dijkstra

Als noodvoorzieningen nodig zijn, is deze Woerdense tentenbouwer er klaar voor

De Woerdense tentenverhuurder Roland van Dalsen is er klaar voor. Als hij zich kwaad maakt, kan hij binnen enkele uren een complete tent plaatsen bij ziekenhuizen of andere zorginstellingen. ,,Wij zijn hard bezig geweest de tenten hygiënisch schoon te maken en indien nodig te voorzien van tussenwanden en isolatie”, zegt de Woerdenaar.

In normale tijden heeft Van Dalsen Tentenverhuur het druk met evenementen, feesten en andere leuke samenkomsten. Die zijn voorlopig allemaal afgelast in verband met de corona-uitbraak.

Tijd genoeg voor de medewerkers van het bedrijf om het arsenaal aan tenten flink schoon te maken en te repareren. ,,Ze worden in gereedheid gebracht om eventueel in te zetten voor ziekenhuizen en zorginstellingen”, zegt Roland van Dalsen. 

Volgens de deskundigen van het RIVM en de GGD's moet de piek van het aantal coronabesmettingen in het westen van het land nog komen. Momenteel is er voldoende ruimte in regionale ziekenhuizen, die zich nog uitsluitend bezighouden met acute zorg. Alle geplande behandelingen zijn uitgesteld.

Van Dalsen: ,,Je ziet bijvoorbeeld in Spanje dat er tijdelijke accommodaties worden geplaatst bij ziekenhuizen. Niet alleen voor al dan niet met corona besmette patiënten, maar ook voor het zorgpersoneel, als omkleedruimte bijvoorbeeld.” 

In samenwerking met indebuurt Woerden