Volledig scherm
Een grijze BMW 3-Serie uit 2012 op de Prunuslaan in Woerden brandde volledig uit. © 112mediautrecht

Auto in brand gestoken aan Prunuslaan Woerden

UpdateOp de Prunuslaan in Woerden is vannacht een auto in brand gestoken. De grijze BMW 3-Serie uit 2012 brandde aan de voorkant volledig uit. De eigenaar van de auto zegt tegen 112mediautrecht vaker slachtoffer van vandalisme te zijn geweest.

De brandweer trof bij de auto, die geparkeerd stond langs de weg, een flesje aan waar mogelijk brandstof in heeft gezeten. Volgens de politie is de auto omstreeks 02.10 uur in brand gestoken.

Andere voertuigen die in de omgeving van de BMW stonden werden gespaard. Een eigenaar van een busje zette zijn voertuig snel opzij, waardoor het busje lichte schade overhield aan een wiel. Een auto aan de andere kant werd tijdens de bluswerkzaamheden verplaatst.

'Rotdagen'

Mike, de eigenaar van de auto, zegt tegen 112mediautrecht in een periode van 13 jaar vaker door vandalisme te zijn getroffen. ,,Dit is de tweede keer dat mijn voertuig in de brand staat, eerder werden mijn banden lek gestoken. Met tussenpozen van een paar jaar zitten er wel een paar rotdagen tussen, om het zo maar te zeggen." Hij had eerder een camera voor zijn deur opgehangen, maar de brandstichting van afgelopen nacht staat niet op camera. Mike zegt tegen 112mediautrecht te hopen dat als iemand problemen met hem heeft, ze gewoon een keer langskomen om het uit te praten in plaats van zulke acties uit te halen.

De politie onderzoekt de brandstichting. Een berger haalt de uitgebrande BMW vandaag op.

Volledig scherm
© Politie Woerden

In samenwerking met indebuurt Woerden