Volledig scherm
Auto brand uit in Woerden, daders vluchten op scooter © 112mediautrecht

Auto uitgebrand in Woerden, daders vluchten op scooter

Op de Alpenstraat in Woerden is vannacht rond 0.45 uur een auto in brand gestoken. Omwonenden hoorden een knal en zagen vervolgens de Kia Picanto volledig in brand staan. De brandweer werd ingelicht en kwam met spoed op de melding af. 

De brandweer had enige moeite om de brand te blussen. De straat wordt al een tijdje geteisterd door auto-inbraken, hierdoor hebben meerdere bewoners een beveiligingscamera opgehangen. Op de beelden is te zien hoe minimaal twee daders hun scooter op de kruising plaatsen en er vervolgens een vuurzee ontstaat. 

Op andere beelden van een camera met een microfoon is een harde knal te horen en rennende mensen die op een scooter wegrijden. De man van de eigenaresse vertelde dat zijn vrouw haar auto rond 19.30 uur heeft geparkeerd. Hij sluit kortsluiting of iets dergelijks uit. Hij vindt het zonde, maar zegt dat het vooral verzekeringswerk gaat worden omdat de auto all risk verzekerd is. 

De politie heeft de plek tot een plaats delict gemaakt en het de hele nacht bewaakt. De Forensische Opsporing komt deze ochtend onderzoek doen.  

Volledig scherm
De airbag hangt in de boom. © AD
Volledig scherm
Er is niet veel over van de auto. © AD

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden