Autobranden Woerden: 'Er is duidelijk iets mis in deze stad'

UpdateOpnieuw zijn vannacht in Woerden twee auto's in vlammen opgegaan, dit keer op de Kretakade. Een van de auto's is van mediabedrijf Woerden TV. De politie gaat uit van brandstichting.

,,Op basis van de melding die we kregen verwachten we dat de brand is aangestoken. Het onderzoek is nu gaande om dit te bewijzen", zegt Hanneke Sanders, woordvoerder van de politie Midden Nederland. Deze maand zijn in de stad al twee keer eerder auto's uitgebrand. Een verband is er volgens de politie echter niet. ,,We zien geen connectie met de andere incidenten."

Foute boel

Quote

Er is duidelijk iets mis in Woerden

Alex Kok, Woerden TV

Alex Kok, eigenaar van Woerden TV, hoorde vanuit zijn woning een knal en wist direct dat het foute boel was. ,,Ik ben gelijk gaan kijken en zag de auto's in de brand staan. Een omwonende was al ter plaatse en belde met 112." Twijfels over kwade opzet heeft de ondernemer niet. ,,Er zijn duidelijk stemmen gehoord en vervolgens reed men weg in een auto. Mijn auto is nog geen twee jaar oud, die vliegt niet vanzelf in de brand. De derde brandstichting op rij: er is duidelijk iets mis in Woerden."

Frits de Vor woont pal naast de uitgebrande auto's aan de Kretakade. Hij werd wakker van een doffe klap. ,,Ik keek naar buiten en zag vlammen uit de auto's komen. Ook zag ik voor de auto van de TV-Woerden een plas liggen. Ik weet niet wat dat was. De vlammen kwamen toen al uit de auto.'' De eigenares van de andere auto zegt geen idee te hebben wat er vannacht precies is gebeurd. ,,Ik werd er wakker van. M'n man is meteen gaan kijken en zag alleen maar vlammen uit de auto's komen. De brandweer en politie waren er wel snel bij'', zegt de vrouw. Omwonenden wijzen naar eerdere autobranden in Woerden. Eerder vloog er al een auto op de Rembrandtlaan in brand. ,,Het kan natuurlijk geen toeval zijn'', zegt De Vor: ,,In korte tijd een aantal autobranden.''

Het terrein van de brand is de hele nacht afgezet en bewaakt door de politie. Specialisten van het Forensische Opsporing in Huizen doen vandaag onderzoek. Bekeken wordt door welk middel de brand is ontstaan. ,,Bij het vervolgonderzoek wordt ook een mogelijke relatie met de autobranden op de Rembrandtlaan onderzocht. Specialisten worden ingezet om mogelijke sporen bij de brand veilig te stellen'', aldus een woordvoerder van de politie.

Volledig scherm
© 112mediautrecht

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
Een auto van mediabedrijf Woerden TV ging in vlammen op. © AD

In samenwerking met indebuurt Woerden