Juf Corine Schaap van basisschool De Regenboog in Woerden geeft het grootste deel van haar groep 8b online les, terwijl er ook een aantal leerlingen in de klas zitten omdat zij in aanmerking komen voor noodopvang.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Corine Schaap van basisschool De Regenboog in Woerden geeft het grootste deel van haar groep 8b online les, terwijl er ook een aantal leerlingen in de klas zitten omdat zij in aanmerking komen voor noodopvang. © Rianne den Balvert

Basisscholen in Groene Hart vrezen verlenging sluiting: ‘Druk op leerkrachten neemt dan nóg verder toe’

coronavirusBasisscholen in het Groene Hart vangen deze scholensluiting aanzienlijk meer leerlingen op dan de vorige keer. Daardoor is het voor veel scholen nog uitdagender om de noodopvang en het afstandsonderwijs georganiseerd te krijgen. 

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’